Spar penge med en miljøvenlig varmepumpe

Bor du i hus, og leder du efter en effektiv måde, hvorpå du kan spare mange penge på din varmeregning på årlig basis, bør du overveje at skifte dine elpaneler eller dit oliefyr ud med en økonomisk varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et aggregat, som består af flere komponenter, og ved hjælp af termo dynamik udnytter temperatur forskelle i luft, jord eller vand til at skabe energi, som så omsættes til varme i din bolig. Der findes grundlæggende tre forskellige typer varmepumpe: Jord til vand (også kaldet et jordvarme anlæg), luft til vand, og luft til luft. Et jordvarme anlæg er langt den mest krævende form for varmepumpe, og samtidig den løsning, det koster flest penge at etablere. Til gengæld vil et jordvarme anlæg kunne give dig en kæmpe besparelse på din varmeregning. Jordvarme anlægget kan faktisk helt erstatte dit oliefyr, og forsyne hele dit hus med varmt vand – også i vinter halvåret. For at få anlagt en jord til vand varmepumpe, skal du dog være i besiddelse af have eller anden disponibel grund på over 475 kvm til nedlægning af de rør, den udvendige del af jordvarme anlægget består af – og der skal søges tilladelse til etablering af jordvarme anlæg hos kommunen.

Luft til vand og luft til luft varmepumper – de enkle løsninger

Er du ikke i besiddelse af det nødvendige antal kvadratmeter, som er påkrævet til etablering af et jordvarme anlæg, kan du vælge en luft til vand eller luft til luft varmepumpe. Luft til vand varmepumpen er, i lighed med jordvarme anlægget, et alternativ til oliefyret – og luft til luft varmepumpen kan med fordel erstatte dine dyre varmepaneler, hvis du ikke har centralvarme. En luft til luft varmepumpe kan også fungere som luftkøler om sommeren, hvilket gør den nærmest ideel til sommerhuset. Du kan læse meget mere om de forskellige typer varmepumper på gramenergi.dk