Priser på vandpumper

09 December 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Prisen på din varmepumpe afhænger blandt andet hvilken type varmepumpe du har vælger og hvor kraftig den skal være. Begge dele vil bestemme prisen. En varmepumpe der udnytter varmen i jorden er dyrere, men også mere effektiv end en luft til vand varmepumpe. Den billigste er en luft til luft, men den er den også klart den mindst effektive. Du kan blandt andet søge på luft vand varmepumpe priser på internettet. 

Det er en god ide at kontakte en autoriseret installatør, hvis du overvejer at udskifte din nuværende varmekilde. Det er værd at tage med i overvejelserne om hvilken varmepumpe du skal vælge, er om du har lyst til at få gravet din have op og om den skal opvarme en bolig hele året rundt.

image

Valg af varmepumpe

Den ene type varmepumpe er ikke bedre end den anden og hvilken en du skal vælge afhænger af dit behov. Skal du bruge den til at opvarme dit sommerhus skal du vælge en luft til luft varmepumpe. Det er en varmepumpe, der nemt kan varme dit hus op i ydresæsonen og forlænge den, men som udgangspunkt er den ikke til helårsbrug. Det er klart den billigste varmepumpe på markedet. 

Når det kommer til valg af jordvarme eller luft til vand er det ikke så meget prisen der er afgørende, men om du har en have, der er stor nok til de rør der skal graves ned og om du har lyst til at få ødelagt din have. Ofte vælges jordvarme mest til nybyggeri, hvor haven endnu ikke er anlagt. Luft til vand fungerer i princippet som jordvarme, men er mindre effektiv men også billigere. 

Når type af varmepumpe er valgt, er det næste at finde ud af, hvor stor selve varmepumpen skal være. Begge dele er med til at bestemme prisen på varmepumpen.