Vær omhyggelig med at vælge det rigtige privat lån

14 October 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Er vaskemaskinen gået i stykker eller har du fået en ekstra uventet regning f.eks. er din mekanikerregning blevet større end forventet kan det være nødvendigt at bede banken om et lån. Det kan du gøre på flere måder. Du kan ansøge din traditionelle bank om et lån, hvor du som udgangspunkt skal forvente at det tager 2-3 uger før du får svar, samtidig med at du skal kunne stille med sikkerhed. Det krav har en online bank ikke.

Alternativt kan du vælge at ansøge i en online bank eller direkte i den butik hvor du har planer om at købe din nye vaskemaskine. Fordelen ved at søge online er at det er hurtigere og nemmere og du har svar indenfor få minutter. Positivt som negativt. Du kan blandt andet kigge her https://ikanobank.dk/kampagnesider/privatlaan.

Søg flere banker på en gang

En anden fordel ved at ansøge online er, at hvis du søger via en sammenligningsside kan du hurtigt og nemt søge flere banker på en og samme tid. Du ansøger, hvilke kun tager få minutter og din ansøgning ender hos flere banker som efterfølgende kan vælge at sende dig et lånetilbud. Uanset skal du have mindst tre forskellige tilbud før du går igang med at sammenligne de forskellige tilbud.

Når du har tre tilbud, kan du få et godt overblik over prisniveauet over hvad det koster at låne. Når du skal sammenligne, er det især ÅOP, rentesatsen, evt. månedligt gebyr og hvad det koster at tilbagebetale lånet før tid. Det er muligt at du har en lav rente, men hvis du samtidig skal betale et månedlig gebyr kan du ende med et relativt højt lån. Kan du ikke betale din lån tilbage før tid uden at det koster mange penge, skal du som udgangspunkt takke nej og lede videre efter et bedere lån.