Vælg den rette hudpleje til tør hud

17 August 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er din hud gået hen og blevet tør, sart og irritabel i overfladen kan det skyldes mange ting. En af hoved årsagerne til dårlig balance i huden er langvarig stress. Når du lider af stress vil kroppen hele tiden køre på pumperne – og så bliver hudens sundhed groft sagt ikke prioriteret. Der vil simpelt hen ikke blive tilført huden tilstrækkelig næring.

Hvordan genskaber jeg balancen i irritabel hud?

Derfor er det vigtigt at du giver din hud det den har brug for, både mens du er i processen med at komme igennem din stress og faktisk også et stykke tid efter. Der er mange gode kostråd derude som kan hjælpe din hud godt på vej til at hele indefra. Og når det handler om en udvortes hudpleje bør du sørge for at anskaffe hudpleje produkter som er på én gang næringsrige og skånsomme.

Du bør for eksempel altid gå efter produkter med et så lavt indhold af kunstige tilsætnings stoffer som overhovedet muligt. Din sarte hud er nemlig ekstra og særligt udsat for at udvikle allergi og overfølsomhed. Samtidig må du ikke bruge for skrappe midler til afrensning af huden. Vælg en mild rense creme, og undgå i videst muligt omfang vand og sæbe.

Beskyt huden mod omverdenens påvirkninger med en god dag creme, helst med uv filter – eventuelt en såkaldt BB creme. Og så bør du i weekenden tage dig tid til at slappe af med en lækker og plejende ansigtsmaske, som virker i dybden, og som lader din hud slubre fugt og næring til sig.

Hvor finder jeg hudpleje produkter til tør og sensitiv hud?

Hos Sephora kan du altid finde et stort udvalg af hudpleje til alle hudtyper. Du kan se det store udvalg og bestille hudpleje til levering i den online shop på www.sephora.dk