Trænger dit gulv til at blive slebet?

11 February 2021 Anne-Mette Hansen

Det er de færreste trægulve, der holder for evigt. Hverdagen udsætter dem for alskens slid. Derfor kan trægulvet over tiden komme til at se kedeligt og slidt ud. Men det behøver ikke betyde, at du skal skifte det ud. Du kan på langt billigere vis få gulvet til at se flot ud igen. Alt det kræver er en hurtig og nem gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning? Kan jeg gøre det selv? Hvad koster det? Læs meget mere om at slibe gulvet i denne guide.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning går ud på, at der slibes et tyndt lag af dit trægulv af. Det foregår først ved, at man grovsliber gulvet. Derefter foretages endnu en slibning og til sidst en finslibning. Det giver gulvet en ensartet overflade og fjerner genstridige pletter og meget overfladiske ridser. 

Efter gulvet er slebet, skal det behandles for at lukke overfladen. Dette kan være med lak, lud eller olie. 

Læs meget mere om gulvafslibning her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-jylland/

Kan jeg gøre det selv?

Som udgangspunkt kan du godt selv slibe dit gulv. Det kræver dog, at du har det rette udstyr eller kan leje det. Du skal også have styr på, hvad du laver. Ellers kan du risikere, at resultatet bliver værre, end gulvet var til at starte med. 

Er du i tvivl, om hvordan du sliber dit gulv, kan det derfor være en rigtig god idé at hyre en professionel til opgaven. Så skal du ikke bekymre dig, og du får et smukt gulv igen. 

Hvad koster det?

Priserne på en gulvafslibning varierer alt efter, hvilket firma du vælger, hvilket gulv der er tale om og hvor stort dit gulvareal er. Det er derfor en god idé at kontakte et firma og få et tilbud på netop dine gulve. Så kan de også vurdere, om gulvene overhovedet kan slibes, eller om der skal en gulvafhøvling til.