Tips og tricks til at vælge det rette bådudstyr

09 November 2022 admin

editorial

Som bådejer er det vigtigt at være bekendt med bådudstyret og procedurerne for vedligeholdelse og klargøring af båden for at sikre en sikker og behagelig udflugt. Nedenfor følger nogle grundlæggende råd om bådudstyr og vedligeholdelse og klargøring af båden.

Bådudstyr – vælg det rette

For at kunne sejle sikkert i båd skal du have visse typer bådudstyr på plads. Det drejer sig bl.a. om en redningsvest til hver person om bord, en lydgiver som f.eks. et horn eller en fløjte, nødblus eller andre visuelle nødsignaler og en ildslukker. Sørg for, at du også har alt det nødvendige værktøj til vedligeholdelse og klargøring af båden, f.eks. en skruetrækker, skruenøgler og tænger.

Det er også vigtigt at have en korrekt monteret bådtrailer og bådbindere til at fastgøre båden, mens den bliver trukket.

Vedligeholdelse og forberedelse af båden

Når din båd skal klargøres til sommerens sejlads, er det vigtigt at kontrollere bådens skrog, rigning og sejl for slitage. Du bør også kontrollere bådens batterier, brændstofledninger og elektriske system.

bådudstyr

Hvis du planlægger at opbevare båden om vinteren, er det vigtigt at rengøre og vokse skroget, smøre spil og mastbeslag og dække bådens dæk og sejl. Du kan med fordel benytte lejligheden mens båden er landsat til at fjerne diverse rurer, skaller og alger fra skrogets underside. Det vil gøre det lettere at rengøre båden, når det er tid til at sejle igen.

Tjekliste for bådudstyr

Nedenfor er en tjekliste over bådudstyr, som du bør have om bord:

– Redningsveste

– Lydanordning

– Lommelygter eller andre visuelle nødsignaler

– Brandslukker

– Bådtrailer

– Bådtøjer

– Skrog, rigning og sejl i god stand

– Batterier

– Brændstofledninger

– Elektrisk system

– Renset og voksbehandlet skrog

– Smurte spil og mastbeslag

– Overdækkede dæk og sejl

Med korrekt bådudstyr og vedligeholdelse kan du nyde mange års sikker og fornøjelig sejlads. Du kan læse mere, og finde det bedste bådudstyr og materialer til klargøring af båd i shoppen på hjemmesiden https://marinelageret.dk/