Søg flere privat lån, før du låner

17 October 2021 Lotte Hindsberg

editorial

I dag hvor det er så nemt at låne, især online, som kun tager få minutter at ansøge er det en god ide at bruge den nødvendige tid at søge flere lån. Ved at søge flere lån, får du et bedre overblik over hvad det koster at låne og du kan finde det tilbud, der er bedst og billigst.

Når du skal sammenligne skal du især sammenligne ÅOP, evt. månedlig gebyr, rentesatsen og hvad betingelserne er for at betale lånet tilbage før tid. Hvis det sidste ikke er muligt uden at det koster mange penge, skal du som udgangspunkt sige nej tak til det lån og lede videre.

Benyt sammenligningssiderne på internettet

Har du svært ved at danne dig et overblik over de forskelllige lånemuligheder kan du med fordel benytte dig af en af de gratis sammenligningssider på internettet. Siderne har specialiceret sig i at undersøge de forskellige lån og ved hjælp af få informationer fra dig vil de give dig tre banker du med fordel kan ansøge. Det kan være et lån fra ikano.

Fordelen ved at benytte sig af en sammenligningsside er at du er sikker på at du får sendt en ansøgning afsted til en bank, som du kan sammeligne med de andre ansøgninger. Hvis det ikke er den samme type lån kan det være svært at sammenlige og finde det af lånene som er det bedste.

Når du skal sammenligne er det især ÅOP, rentesatsen, om der er et månedligt gebyr og om det koster mange penge at betale lånet tilbage før tid. 

Noget at det vigtigste du skal gøre inden du ansøger om et lån, er at sikre at du har penge til at betale det månedlige afdrag tilbage. Skriv derfor ned hvad du har af indtægter og udgifter. Forskellen er hvad du kan betale tilbage. Har du flere udgifter end indtægter kan du ikke tage et nyt lån.