Sammenlign højden på græsset, når du bruger en græstrimmer forskellige steder

30 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man bruger en håndskubber eller en havetraktor til at slå græsset, så ved man, hvor tæt klipperen er på jorden, og den kan som regel indstilles i længde, så man ved, at den slår græsset i samme længde overalt, hvor man bruger den.

Men hvis man bruger en græstrimmer, så er det ikke altid, at man kan slå græsset helt nede ved jorden, eller man er måske ikke så god til at holde græstrimmeren i samme højde, når man bruger den.

Det er jo lidt svært at se, når man står op, hvor tæt trimmeren er på græsset, og man er måske bare tilfreds med, at man kan høre, at den slår græsset.

Man kan bruge en græstrimmer, fordi man har sådan et lille frimærke af en græsplæne, at det ikke kan betale sig at bruge penge på en større græsslåmaskine (som man heller ikke har plads til), eller man skal bruge den til at nå ud i de kanter, som den almindelige græsslåmaskine ikke kan nå.

Undersøg græsset efter brug med en græstrimmer

Men de fleste ønsker trods alt, at de får den samme længde på græsset, når de slår det uanset enheden, for ellers ser det sløset ud, når man er færdig, hvis det skifter i højden.

Hvis man er tålmodig, kan man virkelig slå græsset langsomt og hele tiden holde øje med, at man slår det i samme højde overalt, og ellers skal man måske have en græstrimmer, hvor man er ret sikker på, hvor tæt på jorden den er.

For hvis man kommer til at klippe for kort i det ene område, så skal man jo hen at klippe det kortere tilsvarende i et andet område, for man kan jo ikke tvinge græsset til at vokse hurtigt ud igen.

Umiddelbart lyder det jo meget praktisk, at man slår græsset virkelig dybt, men det kan dog ende med at se dumt ud nogle gange.