Sådan planlægger du en renovering af dit badeværelse

25 October 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis du planlægger at foretage nogle ændringer på dit badeværelse, skal du overveje, hvordan det vil påvirke resten af huset. Badeværelset er det eneste rum, der bruges oftere på en dag end noget andet rum i huset. Du skal tage hensyn tilstanden af dit nuværende badeværelse og eventuelle særlige funktioner, du ønsker dit badeværelse skal have. Det er en stor beslutning, som kræver en masse tid og overvejelser, før du træffer en endelig beslutning. Vi har skrevet to tips ned, som du kan tage med dig, når du skal i gang med at renovere dit badeværelse.

 

 

Hvilket design skal det være?

Det første, som du skal overveje, det er hvilket badeværelsesdesign vil passe til dit hus. Hvis du har et moderne hus, er det måske bedst at holde badeværelset ret enkelt. Hvis du derimod har en ældre ejendom med mange karakteristiske træk, kan du sandsynligvis vælge noget mere traditionelt eller rustikt.

Hvis du har et ældre badeværelse, så kan du få re-emaljeret gamle badekar eller brusenicher, så det får en mere moderniseret udseende. Så kan det måske passe bedre med æstetikken i resten af dit hus. Du kan finde eksempler på badeværelsedesign hos diverse forhandlere af badeværelser. Måske det kan hjælpe dig med at få noget inspiration, så du kan sammensætte et design, du synes er pænt til dit hjem.

 

Farvesammensætning og indretning

Når du har besluttet dig for, hvilken type design du vil vælge, kan du begynde at planlægge indretningen. Hvis du planlægger at ændre farvesammensætningen eller indretningen af dit badeværelse, skal du vide, hvordan det vil påvirke de andre rum i huset. Du skal sørge for at tage hensyn til farver og teksturer, når du planlægger renovering af badeværelset. Hvis du har et moderne badeværelse, er det måske bedst at holde sig forholdsvis enkel med en neutral palet, der passer godt ind i alle andre rum i huset. Du kan også give badeværelset en unik farve, der skiller sig ud fra de andre. Det er kun fantasien, der sætter grænser.