Sådan kan du vælge et misbrugscenter

25 May 2022 Silje Hansen

editorial

Har du et ønske om at finde et misbrugscenter, hvor du kan få den hjælp, du har brug for? Så lad os hjælpe dig i denne artikel, så du finder frem til det helt rette sted. For det er langt fra ligegyldigt, hvor du havner henne. 

Måder du kan vælge et misbrugscenter

Hvem kan hjælpe med netop dit misbrug? 

Når det kommer til misbrug, så kan der være tale om flere forskellige ting. Det kan være alt fra alkoholmisbrug, stofmisbrug, medicinmisbrug og meget mere. Det vil uden tvivl være til din fordel, hvis du kan finde et center, som kan håndtere dit eksakte misbrug. Det kan nemlig få en betydning for, hvor erfarent personalet er med at hjælpe dig i bedring. 

Misbrugscenter

Hvilket personale er tilknyttet? 

En anden måde du kan vælge et misbrugscenter, er ud fra, hvilket personale der er tilknyttet. For det er vigtigt, at du kan komme i de helt rette hænder. Det gælder både ift. sundhedspersonale, men mindst lige så meget også personale, der kan håndtere terapisamtaler. En vigtig del af at komme i behandling er nemlig også, at du får tilbudt samtaler, der kan give dig støtte – og zoome mere ind på, hvilken rolle din afhængighed har spillet i dit liv. 

Hvor er det placeret henne? 

En tredje måde du kan vælge et misbrugscenter på, er ud fra, hvor det er placeret henne. For det kan være alfa og omega, at kan få ro til at være i behandling. Det kan derfor også være et stort plus, hvis du kan havne et sted, der er placeret i skønne omgivelser og væk fra andre ting. 

Hvor lang tid kan du være indlogeret? 

En sidste måde du kan vælge et misbrugscenter på, er ud fra, hvor lang tid du kan være indlogeret. For det vil naturligvis tage sin tid at komme ud af et misbrug.