Sådan gør du, hvis din bil går i stykker

20 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Moderne biler i dag bliver kun mere og mere avancerede, og derfor bliver det også mere krævende at få dem lavet, hvis de skulle gå i stykker. Hvad skal du gøre, hvis din bil pludseligt går i stykker, og du ikke selv kan fikse det? Det vil vi komme nærmere ind på i dette indlæg. 

 

 

En mekaniker, der kan løfte opgaven

Første trin vil være, at du finder en mekaniker i dit nærområde, som kan løfte opgaven. Det er rart, at man har et værksted, som man ved er professionelle i sit arbejde og kan hjælpe dig på vej igen. Det vil også være en idé for dig, at du finder en mekaniker, der har ekspertise i den type bil, som du netop har. Har du en bil fra opel, kan du henvende dig til et opel værksted, hvor de specialiserer sig i den bilmærke. Så er du sikker på at få en mekaniker, der ved lige hvad der skal til, for at fikse din bil. 

Nogle biler kræver eksempelvis noget bestemt type udstyr, som en ældre bil ikke vil have.  Nyere biler er f.eks. bygget med mere tekniske computere, som kræver specielt udstyr for at kunne aflæses. De nye biler er dog nemmere at finde fejlen på, da computeren oftest kan lokalisere, hvor fejlen er relativt hurtigt.

Ring til autohjælp

Hvis bilen går i stykker, og du er langt væk hjemmefra, så skal du ringe til autohjælp. Uanset hvor du befinder dig, vil du kunne få fragtet din bil til den nærmeste mekaniker, som vil få din bil op og køre igen. Det er ikke garanteret, at du kan få autohjælp gratis, medmindre du har et abonnement til autohjælp. Derfor anbefales denne løsning kun, hvis du har et abonnement, eller hvis du ingen anden udvej har.

Simple opgaver

Har du punkteret et dæk, så er der ingen grund til at bruge flere penge på at få det skiftet. Det hører under til en af de simplere opgaver, som du måske selv kan udføre. Ellers er det en oplagt mulighed for at lære det til næste gang. Hvis du er i tvivl, bør du kontakte dit autoværksted. Så kan de enten guide dig eller bede dig om at komme ind med bilen.