Sådan får du billigere og mere miljøvenlig varme

01 July 2018 Troels Nielsen
Sådan får du billigere og mere miljøvenlig varme

Har du hørt om den moderne, billige og miljøvenlige varmepumpe, som kan give dig dejlig varm luft i din bolig hele året rundt?

Hvis du stadig benytter de mere traditionelle systemer som oliefyr, fjernvarme eller måske træpillefyr, så vil du blive glad for at lære mere om fordelene ved varmepumper.

Nysgerrig – og vil du gerne spare penge på dit varmeforbrug, og samtidigt bidrage til et renere miljø – så skal du læse med herunder:

Økonomi

Flere beregninger har vist, at du med sikkerhed kan spare penge ved at benytte en varmepumpe, enten fordi den er billigere at etablere end en række andre varmekilder, eller fordi du sparer penge hvert eneste år på din varmeregning.

Miljøvenlig

Hvis der er noget hele verden samstemmende er enige om at der skal gøres noget ved, så er det udledningen af CO2. Det nuværende niveau er i nogles øjne foruroligende højt, og muligvis medvirkende til at indlandsisen smelter og at ozonlaget nedbrydes. Ved at anvende en varmepumpe kan du direkte være med til at gøre noget godt formiljøet, og det kan jo kun siges at være positivt.

2 typer af varmepumper

Det er faktisk meget overskueligt, når du skal ud og vælge din nye varmepumpe, for der er grundlæggende to typer at vælge imellem.

Den ene typer hedder en “luft til luft varmepumpe”, mens den anden hedder en “luft til vand varmepumpe”. Fælles for begge typer af pumper er, at man kan sige at de “hiver” varmen ud af den eksisterende luft.

Varmepumpen har et indbygget kølemiddel, som gør at du kan få produceret varm luft hele året, også selvom der er meget lave minustemperaturer i Danmark. Årsagen er at varmepumpen kan producere  varm luft, så længe den omkringliggende luft er varmere end kølemidlet. Så selvom Øresund er frosset til, så kan din varmepumpe stadig producere dejlig varm luft til din bolig.