Så er det tid til at få gang i det bundmaling

18 July 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Skibet er kommet på land.
Du har taget dig en fridag.
Og det er godt vejr.

Så alt er gjort klart til, at du kan begynde at male båden udenpå med bundmaling, for det skal jo gøres, og du vil helst gøre det udenfor, så du slipper for at skulle have båden ind i en hangar eller et andet sted, der er lukket af og overdækket.

Desuden er det meget hyggeligt for dig, for du kommer til at være udenfor, og du kan langsomt se noget, du tager dig af, der bliver pænere og pænere, og du kan bare glæde dig til, at du snart kan tage båden i brug, og den tager sig så flot ud, og den formentlig også sejler bedre!

Det er det samme tidspunkt om året, hvor du maler båden, og du ser altid frem til at gøre det.

bundmaling

Det er bare sagen med den rette bundmaling

Desuden ved du også, at der er nogle af de andre bådejere, som der gør det samme i den her periode, så du ved, at I kan snakke lidt sammen og hygge med undervejs i nogle pauser med det.

Måske er det førstegang, du tager datteren eller sønnen med ned for at hjælpe til med at male båden.

Det er både fordi, det så bliver hurtigere overstået, men du vil også indføre vedkommende i, hvordan man gør den slags, for det kan jo være, at personen vil overtage båden en dag, eller at vedkommende selv vil eje en båd, og så er det jo vigtigt at lære at gøre den slags.

Det er nemlig tydeligt at se på de både, hvor man ikke gør det, at de ser rædsomme ud, og de sejler formentlig heller ikke så godt.

Der er næsten ikke noget værre end en båd, der bliver forsømt på den måde.