Rotter skal bekæmpes med alle midler

02 June 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Rotter har en stor betydning for vores almene sundhed, da de spreder sygdomme fra andre dyr til mennesker og derfor er det vigtigt at de bekæmpes, hvis man opdager eller har mistanke om at de er på ens grund. Et at de steder, hvor rotter holder meget af at bo er i kloakken og derfor skal du hvis du har mistanke om at de bor der få en kloakmester ud og få undersøgt din del af kloakken.

Samtidig er det en god ide at give kommunen besked. De vil gratis sende en rottebekæmper ud. Du kan læse mere om rottebekæmpelse på https://www.lihn-kloak.dk/rottebekaempelse.

rottebekæmpelse

Derfor skal rotter bekæmpes

Er du i tvivl om hvor vigtigt det er at bekæmpe rotter, kan du med fordel slå “den sorte død” op. Den skete i middelalderen og slog på kort tid 25% af Europas befolkning ihjel. Det var rotterne der levede i og med menneskerne, der spredte sygdommen da de løb fra hus til hus. Dengang viste man ikke, at det var vigtigt at ens affald og afføring blev ført ud af byen via en kloak.

Ud over at sikre at du ikke har rotter i din kloak, er det vigtigt at du rydder op på din grund, så der ikke er andre mørke og fugtige steder, som for et rottepar kan virke som det ideelle yngle sted. Det er også en god ide at fjerne nedfaldsfrugter og at smide madrester i komposten er et no go. Det kan være umuligt helt at undgå at få besøg af rotter, men der er meget du kan gøre for at invitere dem.

Har du besøg af en kloakmester, så kan du med fordel få ham til at sætte et filter på, der hvor kloakken går op til huset. Dermed er du sikret at rotterne ikke via kloakken, kan komme op i din bolig.