Professionel gulvafhøvling i Nyborg – for det optimale resultat

01 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv udsættes for store mængder fugt – for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse – kan der opstå buler og skævheder i gulvet. Ofte kan disse skader kun rettes op ved hjælp af en grundig gulvafhøvling.

Kan jeg selv stå for afhøvling af mine trægulve?

En gulvafhøvling er ikke en procedure, som er lige så let at udføre som eksempelvis en gulvafslibning. Ved en gulvafslibning fjernes allerhøjst 2 millimeter af træværkets overflade – dette sker ved hjælp af sandpapir, som er påmonteret maskinens roterende slibe rondel. Dette er en relativt skånsom procedure, som kan udføres på egen hånd, hvis man har det rette håndelag – og hvis trægulvets skader ikke stikker dybere end det anførte par millimeter.

Ved en gulvafhøvling skrælles helt op til en halv centimeter af gulvet. En gulvafhøvling er således mest velegnet til gulve, som har alvorlige skader – for eksempel som følge af fugt i træværket efter en oversvømmelse – og niveau forskelle, som skæmmer gulvet.

Da en gulvafslibning således er en langt mere invasiv procedure, bør den kun udføres af faglærte håndværkere – helst med lang erfaring og med særlig ekspertise inden for dette stykke præcisions arbejde. Hvis du kaster dig ud i opgaven på egen hånd, risikerer du at forårsage yderligere skader på dit trægulv. Og da et trægulv kun tåler et begrænset antal afhøvlinger, vil dette betyde, at du muligvis kommer til at leve med disse skader, eller skifte trægulvet helt ud.

Få hjælp til gulvafhøvling fra professionelt hold

Heldigvis er der hjælp at hente. Hos gkservice.dk kan du finde dygtige, kompetente og faglærte gulvmænd i dit lokal område, som står parat til at give dig en hånd med din gulvafhøvling. Gulvet får samtidig en afsluttende slibning og en beskyttende efterbehandling, så det kommer til at stå som nyt.

Læs mere på gkservice.dk