Problemer med lakeringen?

08 February 2022 Steffen Petersen

editorial

Har du problemer med lakeringen af dit træ? I nogen tilfælde kan det være svært af få sin lakering til at se ren og pæn ud. Der kan være mange årsager til at du ikke kan få det til at se ud som du gerne vil have det. Det er lige præcis derfor vil har skrevet en artikel om mulige fejl du laver når du skal lakere noget. Så hvis det er dette du leder efter, så er du kommet til det helt rigtige sted. Hvis du ønsker at vide mere så følg med i tråden her.

lakering

Vedhæftning

Hvis du har problemer med at lakken forholder sig på træet, så kan det være du har et vedhæftnings problem, det kan være at lakken bobler eller skaller af. Det kan være på grund af at du ikke har udført overfladebehandlingen tilstrækkeligt. Det vil sige at der kan være fejl i sandpapirslibningen, rengøringen eller forseglingen. 

Sandpapirs slibning

Det er meget vigtigt at man foretager sig en slibning med sandpapir inden man begynder at anvende lakken. Det en sandpapirs slibning sørger for, er at det sliber den øverste del af træet så træet åbner sig det giver bedre mulighed for lakken at trænge ned i træets og dets porrer. Groft sandpapir sørger for at åbne årene, hvor fint sandpapir faktisk lukker dem og forhindrer netop lakken at trænge ned i træet. Derfor bør man slibe træet med groft sandpapir før man starter med at lakere træet.

Rensning af træet

Når man skal lakerer noget skal det være 100 procent rent, for ellers binder lakken sig ikke til træet. Det kan være skidt fra forskellige ting, eller slibestøv der forekommer efter man eksempelvis har slebet træet. Men selvom man fjerner dette, kan der stadig ligge støv, hvis man tager et kig med sit mikroskop. Derfor skal man være meget omhyggelig.