Overvejelser du kan gøre dig, før du totalrenoverer dit badeværelse

01 November 2021 Steffen Hansen

editorial

Det er ikke lige til at gå igang med renovering af sit badeværelse. Det kræver god planlægning og klar struktur om, hvordan det hele skal gribes an. Vi har skrevet nogle idéer til dig i dette indlæg, om hvordan du kommer i mål med renoveringen, og hvad du bør være opmærksom på, før du går i gang med at rive alt ned ude på badeværelset. 

 

 

1. Hvad kan du leve med?

Er der noget ude på dit badeværelse, som du egentlig godt kan leve med? Det afhænger naturligvis af, hvilken tilstand dit badevære er i, og om det kræver en større renovation for at gøre dit badeværelse funktionelt igen. Det kan være indretningen, som det står nu, måske er ganske fint, men du behøver kun nyt badeværelsesudstyr – og møbler for at gøre det pænt. Det kan også være, du har et badekar, som du egentlig ikke vil af med. Derfor kan du i stedet overveje at få det renoveret, fremfor at skaffe dig af med det. Læs mere om dine muligheder her: https://emaljespecialisten.dk/. Det kan spare dig penge og tid, hvis du overvejer, om der er ting ude på badeværelset, som egentlig godt kan være som det er.

 

2. Lav et budget

Når du har fundet frem til, hvad du kan leve med, og som ikke behøver en udskiftning, så skal du lægge et budget. Det er for at sikre, du ikke bruger flere penge, end hvad du har til rådighed. Det gode ved dette er, at du ved, hvad din grænse er, og at du kan købe badeværelsesmøbler, mens du ved, at du holder dig til budgettet.

 

3. Udarbejd en liste over de nødvendige ting

Du skal udarbejde en liste over de ting, som du skal have købt i forbindelse med renovering af dit badeværelse. Dette omfatter ting som badeværelsesskabe, håndvaske, toiletsæder, armatur, eller pyntegenstande. Du skal sørge for, at alle dine ting matcher med hinanden. Hvis du f.eks. investerer i mørke skabe, skal vasken og vandhanen være enten i mørke farver eller en matchende farve, så de passer sammen. Hvis de ikke passer sammen, eller hvis det ikke ser rigtigt ud, kan du risikere at skulle opgradere tingene senere, hvilket vil koste dig flere penge end at købe alle de matchende ting på én gang.