Læg dit misbrug på hylden med professionel alkoholrådgivning

28 July 2021 Astrid Pedersen

editorial

Lider hele din familie under din kæreste eller ægtefælles tunge alkoholmisbrug? Så er det på tide at skride ind. Som pårørende til en alkoholiker er det dit menneskelige og moralske ansvar at hjælpe ham eller hende med at vende skuden og komme ud af afhængigheden.

Alkoholrådgivning – for misbrugsramte og deres pårørende

Et af de første og vigtigste skridt på vejen ud af et afhængigheds betinget misbrug er korrekt information om rådgivning. Det er altid nemmere at få bugt med dårligdomme når man har en idé om hvori de består. Derfor kan du og din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle med stor fordel opsøge rådgivning omkring alkoholmisbrug og de mange følgevirkninger heraf.

På et misbrugscenter vil I kunne få rådgivning og oplysning, ikke kun omkring afhængighed og misbrug af alkohol, men også hvad angår muligheder for afvænning af alkoholbehandling.

Du vil blive klogere på hvordan et misbrug opstår og hvorledes man kommer ud af det igen. Og I vil i fællesskab kunne beslutte hvilken form af alkoholafvænning og behandling som passer bedst til jeres behov.

Hvilken type alkoholbehandling skal vi vælge?

Der er nemlig flere muligheder for at blive behandlet for alkoholisme. I nogle tilfælde vil en ambulant behandling, hvor den misbrugsramte bliver boende i sit hjem, være tilstrækkelig. Men mange misbrug, især af de tungere og mere længere varende slags, kræver indlæggelse og et mere intensivt behandlings forløb.

Har din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle drukket tæt igennem mange år kan det være nødvendigt med professionel afrusning under overvågede forhold. På den måde kan I sikre at fristelsen til at falde tilbage i misbruget ikke bliver for stor. Og når afrusningen følges op af terapi vil effekten af alkoholbehandlingen med sikkerhed være optimal.

Du kan altid få professionel alkoholrådgivning hos Behandlingscenter Søby Park. Klik ind på behandlingscentersoebypark.dk og læs mere.