Lad dig indlægge på et misbrugscenter og få dit liv på rette kurs igen

04 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Har dit forbrug af receptpligtig medicin eller alkohol taget overhånd? Så tøv ikke med at søge hjælp hos et misbrugscenter.

Hvordan kan et misbrugscenter hjælpe?

Hos et misbrugscenter kan du få kompetent hjælp til at komme dit misbrug til livs. Dette sker gennem en indledende afgiftning eller afrusning, efterfulgt af målrettet og intensiv terapi i et forløb der typisk strækker sig over omtrent fem ugers tid.

Afgiftning eller afrusning har til formål at skylle alle de giftige stoffer ud af dit system, med minimale gener for dig. Hvis du forsøger dig med afgiftning på egen hånd vil du risikere at opleve svære abstinenser. Dette gælder uanset om du er alkoholiker eller pillenarkoman.

Misbrugscenter

Når du lader dig afgifte eller afruse på et professionelt misbrugscenter vil proceduren foregå i trygge rammer, og under overvågning af dygtige sundhedspersonaler. Du vil kunne få tilført væske og salt så du ikke dehydrerer som følge af svedeture eller opkastninger. Og du vil kunne få mulighed for smertelindring i form af mild håndkøbsmedicin, urtete, varme bade eller måske endda zoneterapi.

Så snart din afrusning eller afgiftning er til ende vil du blive indlogeret på centeret. Her vil du blive tilbudt såvel gruppe baseret som individuel terapi. Denne har til formål at bibringe dig klarhed over din situation og dit misbrug.

Du vil hele vejen igennem forløbet have mulighed for at tale med terapeuter og behandlere, lige som du på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet kan komme i kontakt med en af de dygtige misbrugskonsulenter tilknyttet centeret. En misbrugskonsulent er som regel en tidligere misbruger som har gennemgået samme forløb, og som derfor kan relatere 100% til dine problematikker.

Hvor kan jeg finde et godt center til behandling af misbrug?

Behandlingscenter Stien er et af de mest velansete danske misbrugscentre. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk.