Lån penge

Hvis du står og skal til at låne, skal du regne med, at der vil blive lavet en kreditvurdering af dig og din økonomi. På den måde sikrer de sig nemlig, at du er i en økonomisk situation, som gør, at du kan tilbagebetale dit lån.

Det er især relevant, når du f.eks. optager kviklån, eller andre former for lån, hvor du ikke stiller noget i sikkerhed. Derfor er renten og ÅOP’en også tit højere. Dette er alt sammen, for at gøre op for det faktum, at långiveren ikke har nogen garanti, for at få sine penge tilbage, hvilket de har, når noget stilles som sikkerhed. Du kan læse mere her om renter og forbrugslån.

Få styr på de relevante begreber

Der er en god del forskellige begreber, når det kommer til at låne penge, og de kan være svære at forstå og finde rundt i. Derfor er de vigtigste, blevet samlet her.

1. Lånebeløb: Det beløb du ønsker at låne 
2: Løbetid: Mængden af tid du ønsker at afvikle gælden over. F.eks. 12 måneder
3: Månedlig ydelse: Det beløb du skal betale hver måned
Renten: Prisen for at låne pengene
4:ÅOP: Det er en beskrivelse af de samlede omkostninger, renter og gebyrer du får for et år. Bliver udtrykt i procent.

Et godt råd – indhent flere lånetilbud

Der findes ret mange långivere, og derfor ville det være dumt ikke at undersøge markedet. Derfor kan du indhente flere personlige og konkrete lånetilbud fra de forskellige långivere. På den måde kan du få et overblik og finde det bedste tilbud og på den måde spare mange penge. Det kan dog nemt blive både tidskrævende, og noget der tager overskud at skulle søge hos alle lånudbydere og så selv sammenligne dem. Heldigvis er der en række sammenligningstjenester, som sammenligner, og giver et overfladisk overblik, over en god del af de lån, markedet tilbyder.