Kom ud af pilleafhængigheden med hjælp fra et misbrugscenter

04 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Er du gået hen og blevet afhængig af piller? Så bør du kontakte et behandlingscenter med henblik på misbrugsbehandling.

Kan jeg selv forestå misbrugsbehandling?

Måske tænker du at det ikke burde være det store problem selv at komme afhængigheden til livs. Det er vel blot et spørgsmål om at lægge pillerne på hylden og komme videre.

Men her begår du en stor fejl i op til flere henseender. Først og fremmest er det så godt som umuligt at slippe afhængigheden når først den har bidt sig fast. Afhængighed er en problematisk størrelse, idet den både er fysisk og psykisk.

Tror du således du bare kan kvitte pillerne fra den ene dag til den anden tager du grueligt fejl. Blot efter få timer uden den vante mængde af det afhængigheds skabende stof vil du begynde at føle den overdøvende trang til at tage en pille eller fem. Og sandsynligheden for at du vil kunne klare dig igennem et døgn uden dit stof er nærmest mikroskopisk.

Misbrugscenter

Der ud over kan det være direkte farligt at kvitte pillerne cold turkey. Især opioider er farlige i den henseende. Opioider emulerer nemlig ikke kun opiaterne når det kommer til de smertelindrende, muskelafslappende og berusende effekter. Også de voldsomme abstinenser forbundet med opiater som for eksempel heroin vil typisk stikke deres grimme hoveder frem allerede få timer efter endt indtag.

Disse abstinenser kan være endog særdeles farlige. Du vil opleve stort ubehag i form af hovedpine og smerter i muskler, knogler og led. Voldsomme svedeture og ditto opkastninger kan forårsage livsfarlig dehydrering. Og du vil i værste fald opleve såvel svær depression som selvmordstanker og delirium under forløbet som kan vare i op til en uge.

Tjek ind på et misbrugscenter og få den rette misbrugsbehandling

Hos Behandlingscenter Stien kan du gennemleve dine abstinenser i trygge omgivelser, og efterfølgende få kompetent hjælp til afvænning. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk