Kom din afhængighed til livs med et ophold på et misbrugscenter

06 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Har du brug for professionel hjælp til at komme ud af et afhængighedsbetinget misbrug? Så bør du kontakte et misbrugscenter.

Hvordan foregår behandling på et misbrugscenter?

Når du lader dig indlægge til misbrugsbehandling på et behandlingscenter, eller et misbrugscenter som denne type facilitet også kaldes, vil forløbet typisk indledes med en afgiftning eller en afrusning. En sådan procedure har til formål at udrense skadelige og afhængigheds skabende stoffer fra dit system, hvorved der bliver gjort effektivt kål på den fysiske afhængighed.

Det er nødvendigt at gennemgå afgiftning eller afrusning førend du kan komme videre med den afvænnende behandling, da den fysiske afhængighed skal være helt væk når terapien påbegyndes.

Misbrugscenter

Det er ikke nogen behagelig tid du går i møde. Du skal belave dig på at gennemgå slemme abstinenser som kan vare i op til en uge – helt uden pauser.

Til gengæld vil du kunne gennemleve dem i trygge og sikre rammer, under overvågning af sundhedsfagligt personale, og med adgang til dulmende remedier i form af eksempelvis varme bade, urtete, kolde omslag, let smertelindrende håndkøbsmedicin og i visse tilfælde zoneterapi. Og der vil være mulighed for at anlægge et saltvands drop i tilfælde af at du er i fare for at dehydrere på grund af svedeture eller opkastninger.

Din afgiftning eller afrusning vil blive fulgt op af et terapeutisk forløb som har til formål at gøre dig bevidst om dit misbrug, din hidtidige livsførelse og dens konsekvenser for dig selv og din omverden. Hos et misbrugscenter så som Behandlingscenter Stien bygger behandlings forløbet på Minnesota kuren, en evidens baseret metode som har sine rødder i AA (Anonyme Alkoholikere). Dette er den mest sikre og effektive behandlings form – og derfor opererer Behandlingscenter Stien med nogle af de højeste succes rater inden for misbrugsbehandling.

Du kan få mere information om behandling af misbrug og afhængighed på behandlingscenter-stien.dk.