Jotun bundmaling – hvad skal du bruge?

30 September 2020 Sara Mortensen
image

editorial

Hvis du har besluttet dig for at male din båd med Jotun bundmaling, så er det en rigtig god beslutning! Det er en af de bedste bundmalinger på markedet. Når du bruger bundmaling, så skal du bruge en række værnemidler, for at beskytte dig selv – læs her hvilke. 

Jotun bundmaling er en ekstremt effektiv og kraftig bundmaling. Derfor er det også nødvendigt at beskytte sig selv rigtig godt, så man ikke udsætter sig selv for kraftig og stærk maling undervejs. Du skal altså beskytte så meget af dig selv som du overhovedet kan.

Jotun bundmaling er det ultimative når det kommer til bundmaling. Den er helt unik fordi den har en ekstrem hurtig tørretid. Du kan nemlig male din båd op til 9 måneder inden søsætning, altså i efteråret og så være klar til at komme på vandet på de gode solrige dage. Derudover forhindrer den begroning på bunden og giver båden et flot glat finish. Inden du kaster sig ud i dette projekt, så lav en liste og anskaf dig de rette værnemidler til beskyttelse.

Dette skal du bruge af beskyttelse og værnemidler

Du skal for det første bruge et par gode beskyttelsesbriller, for at beskytte dine øjne mod øjenskader. Det kan være et dryp af malingen i øjet eller lignende. Derudover skal du bruge en god maske, så du undgår giftige dampe eller støvpartikler i lungerne. 

Du skal også beskytte både hud, hår og tøj. Derfor er en heldragt ikke noget dum idé samt et par gode handsker, så du ikke får maling på hænderne – det er heller ikke nemt at få af igen. Derudover et par gode støvler og eventuelt en hue eller et hårnet, så du undgår maling nogen steder på hverken krop eller hår. 

Til sidst kan du med fordel købe noget afdækningsplast og malertape, så du kan afdække underlaget du arbejder på mod malingen – både for miljøet og for din egen skyld. Ellers er det bare at komme i gang med Jotun bundmaling, så du kan give din båd den bedste pleje altid.