Hvornår har jeg brug for en revisor?

05 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

De fleste virksomheder, som har en form for omsætning, har pligt til at udfærdige og indberette et årligt regnskab. Hvert år knokler tusindvis af selvstændige med deres årsregnskab for at sikre, at de oplysninger, skattemyndighederne modtager, er korrekte. Der er jo ingen, der har lyst til at betale for meget i skat – og kommer man til at betale for lidt, kan det også give problemer.

Er regnskabet rodet eller uigennemskueligt, eller er man kommet for skade at udfylde sin årsopgørelse forkert, kan man risikere en skatte audit – også kaldet et torskegilde, hvor alle ens bilag og øvrige papirer samt bank overførsler gennemgås. Det er der heller ingen, der har lyst til. Og derfor er det en god idé at få en dygtig revisor til at forestå gennemgang og indberetning af regnskabet på årlig basis, give det en revisor påtegning, og udfærdige en regnskabs rapport.

På den måde er man garanteret en korrekt angivelse af alle ind og udgående transaktioner, og kan samtidig være nogenlunde sikker på at skattestyrelsen holdes fra døren.

Revisoren som finansiel rådgiver

Større virksomheder gør ofte brug af revisoren i forbindelse med forretnings udvikling. En revisor, som er up to date med alle de aktuelle juridiske og skattemæssige bestemmelser på erhvervs området vil kunne fungere som en kvalificeret rådgiver, når man overvejer at stifte nyt selskab eller foretage strukturelle ændringer i et eksisterende. Det kan for eksempel være ved opkøb, opsplitning eller konsolidering.

En dygtig og erfaren revisor vil i denne sammenhæng kunne fungere som konsulent og vejlede omkring økonomiske og finansielle dispositioner. På den måde sikrer du den optimale løsning ved ændring af virksomhedens opbygning.

Hvor finder jeg en dygtig revisor i Viborg?

Uanset din virksomheds størrelse og behov, kan du altid få den rette revisor hjælp hos Revisionsfirmaet Lars Olsen A/S – læs mere på lars-olsen.dk