Hvornår bør du opsøge et misbrugscenter?

27 April 2022 Silje Hansen

editorial

Et misbrug kan være svært at opdage, da din afhængig med tiden bliver større og større. Det er typisk den effekt rusmidler har, fordi kroppen vænner sig til en bestemt mængde af alkohol eller stoffer. Nogle af de ting, som du kan opleve er, at du mister mere og mere kontrollen over at kunne styre det. Det vil du typisk kunne mærke, når du har svære ved at passe dit arbejde eller skole. Det kan også være svært for at få en hverdag til at hænge sammen eller til vare på dig selv og dine personlige relationer. Her vil det nødvendigt at opsøge professionel hjælp, hvis du ønsker at få en effektiv behandling mod din afhængighed.

Hvis du allerede i optrinnet til dette kan mærke det, kan du det være nemmere for dig at komme ud af din afhængighed. Det er dog for de fleste langt det sværeste at skulle bede om hjælp. Mest fordi man ikke kan se problemet eller vil anerkende det. Så hvis du er kommet til den proces at du anerkender din afhængighed og derfor søger professionel hjælp, så er du allerede kommet langt. 

Misbrugscenter

Hvad kan et misbrugscenter tilbyde?

Der er i dag flere forskellige misbrugscentre, som du kan vælge mellem. Her har de forskellige misbrugscentre forskellige faciliteter og omgivelser. Derfor bør du undersøge, hvilke misbrugscentre der er tæt på, hvor du holder til, samt hvad der tiltaler dig mest.

Her kan vi passende tage et eksempel som behandlingscenter-stien.dk. Det er et behandlingscenter som har hjulpet mennesker siden 2006. De tilbyder i dag en gratis telefonlinje, hvor du kan ringe ind anonymt, hvis du ønsker gratis rådgivning i forhold til din afhængighed, eller hvad du selv kan gøre.

Kom i behandling hos behandlingscenter STIEN

Hvis du ønsker at få skræddersyet et forløb eller komme i behandling mod din afhængighed, kan du tage kontakt til behandlingscenter-stien.dk.