Hvordan kommer jeg ud af mit misbrug?

27 November 2021 Astrid Pedersen

editorial

Har du igennem et længere stykke tid døjet med et overforbrug af alkohol – og synes du at kunne mærke at forbruget eskalerer temmelig heftigt? Så er du med stor sandsynlighed på vej til at blive alkohol.

Hvornår er man alkoholiker?

Definitionen på en alkoholiker er en person hvis forbrug af alkohol giver anledning til negative personlige, sundhedsmæssige og sociale konsekvenser.

Når et forbrug af alkohol udvikler sig til et decideret overforbrug vil et afhængigheds betinget misbrug være lige rundt om hjørnet. Alkohol er nemlig en af de mest afhængigheds skabende substanser der findes. Det betyder at kroppen lynhurtigt bliver afhængig af alkoholen, og samtidig opbygger det der kaldes tolerans.

image

Når du har en høj alkohol tolerans vil kroppen have brug for større og større mængder af alkohol for overhovedet at kunne fungere. Du vil have brug for en vis mængde alkohol i blodet for at kunne udføre dagligdags opgaver. Og hvis du ikke konstant tilfører alkohol vil kroppen reagere med voldsomme fysiske og psykiske abstinenser.

Hvordan kommer man ud af en alkoholmisbrug?

Måske tænker du at du da bare kan lægge flasken på hylden hvert øjeblik det skal være. Men dette kan faktisk på ingen måde anbefales. De før nævnte alkohol abstinenser kan være utroligt hårde at komme igennem. Og selv om de måske ikke har fatale konsekvenser for dig vil du risikere tilbagefald.

Få hjælp til alkoholafvænning på et behandlingscenter

Derfor er det vigtigt at du kommer væk fra dine vante omgivelser hvis du ønsker at din afvænning skal have en effekt. Du kan med et ophold på et misbrugscenter opnå at komme ud af din afhængighed og holde dig ædru i fremtiden.

Behandlingscenter Søby Park tilbyder behandlings forløb med indlogering og afrusning. Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Søby Park direkte, via centerets hjemmeside på behandlingscentersoebypark.dk