Hvad dækker Science Museerne egentlig over?

05 January 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Måske har du hørt om Science Museerne i Aarhus og er lidt i tvivl om, hvad de egentlig dækker over – og måske særligt, om det er noget, som du har lyst til at se. Science Museerne består af Aarhus’ Botaniske Have, Steno Museet, hvor du kan blive klogere på naturvidenskab, Ole Rømer Observatoriet og et Herbarium, som du har mulighed for at tilgå online. Hvis du leder efter et museum i Århus, vil du altså have rig mulighed for at fordybe dig i en af afdelingerne af Science Museerne. 

Har du tid, bør du besøge alle afdelingerne af Science Museerne. Selv hvis du ikke interesserer dig særlig meget for naturvidenskab, vil du finde udstillingerne spændende. Der er gjort meget for at gøre naturvidenskaben tilgængelig for dem, der ikke kender så meget til den i forvejen. Du behøver derfor ikke at have en interesse for naturvidenskab i forvejen for at kunne lide udstillingerne.

image 

Hvad hvis jeg kun har tid til et museum? 

Har du kun tid til et museum, kan du selvfølgelig lade din interesse bestemme, hvilket museum du gerne vil besøge. Hvis du interesserer dig for planter, kan du besøge Botanisk Have, hvor du selvfølgelig vil finde klart den største udstilling om det. Der er dog også en urtehave ved Steno Museet, hvis du gerne vil se på planter, samtidig med at du udforsker nogle af deres andre udstillinger. 

En mulighed er også, at du lader vejret råde. Er det godt vejr, vil et besøg i Botanisk Have jo være perfekt. Der kan du gå rundt mellem de mange bede og nyde blomsterne, og du kan endda komme ind i væksthusene gratis. Er det regnvejr, vil det derimod være perfekt, at du tager på Steno Museet. Der kan du bruge et par timer i ly for regnen og være underholdt af de mange spændende udstillinger.