Gulvslibning – redningen for dit slidte og ødelagte trægulv

25 September 2018 Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv bliver gråligt og snusket i overfladen, og samtidig føles ujævnt at betræde, skyldes det som oftest, at den beskyttende hinde, som udgøres af eksempelvis plejende sæbe eller olie, er slidt bort. Et trægulv modtager i reglen en behandling i forbindelse med, at de friske brædder bliver lagt, bestående af enten lak, maling, voks, olie, sæbe eller lud. Hvis du har valgt at lakere eller male dit gulv, er det som regel ikke nødvendigt at pleje eller vedligeholde trægulvet – du skal blot være opmærksom på, om lakken eller malingen er ved at være slidt af, hvilket vil kunne ses temmelig tydeligt.

Trægulve, som er behandlet med sæbe, lud eller olie, kræver derimod regelmæssig vedligeholdende pleje i form af vaske med særlige gulvsæber, som tilfører træet fugt og samtidig forsegler overfladen og beskytter den mod omverdenen. Denne forsegling kan dog hurtigt forsvinde, hvis den plejende behandling forsømmes. Og er træværket først blottet, er skaden sket, og opslidnings processen vil tage fart.

Hvordan kan jeg hjælpe mit slidte trægulv?

Træværkets blottede overflade vil hurtigt tørre ud, og dermed blive porøs. Dette bevirker, at spildte væsker hurtigt opsuges i gulvet, og bliver umulige at vaske af. Støv og snavs vil give gulvet et gråt og mat skær, og gulvet vil blive mere sårbart over for ridser. Til alt held er hjælpen nær – du kan redde dit slidte trægulv med en gulvafslibning, udført ved en dygtig fagperson.

En erfaren gulvmand vil kunne vurdere, hvor meget der skal slibes af dit gulv, og vil samtidig kunne nå helt ud i krogene og langs panelerne. Således vil en professionel gulvsliber kunne opnå et langt bedre resultat end du selv vil kunne. Dit trægulv vil blive smukt og ensartet i overfladen, frit for skæmmende pletter og skjolder – og med den rette efterbehandling samt opfølgende vedligeholdelse vil du kunne have glæde af dit trægulv i mange år.

Læs mere på gkservice.dk