Gulvafslibning Brøndby? Vælg en professionel gulvmand til opgaven

02 October 2018 Astrid Pedersen
image

editorial

Når dine før så smukke og blanke sæbebehandlede trægulve ikke længere udgør et aktiv for dit hjem, fordi de – mildest talt – ligner noget, som er løgn – så kan det være rigtig fristende at skifte dem ud med nemmere og mindre vedligeholdelses tunge gulve. Men du bør tænke dig rigtig grundigt om, før du rykker dit trægulv op eller dækker det over med et nyt materiale. Et gulv af laminat, epoxy, beton, cement, linoleum eller klik parket er måske mere robust, knap så tilbøjeligt til at få ridser og skrammer, og en del nemmere at rengøre og vedligeholde. Men et trægulv kan tilføre din bolig det, som et gulv af kunst materialer ikke kan: Levende sjæl, ånd og varme.

Et uplejet gulv er et uhumsk gulv

At dit trægulv er grimt og gråt i overfladen, behøver ikke at betyde, at det er helt færdigt. Der er højst sandsynligt kun tale om overfladisk slid. Alle trægulve bliver lidt med tiden – men for de smukke, lyse, sæbebehandlede gulves vedkommende vil tegnene på slidt fremstå ekstra grelt. Sæbebehandlede gulve er ikke, på samme måde som lakerede eller malede gulve, forseglet i overfladen, men er kun beskyttet af før nævnte film. Og når denne er slidt af, vil gulvet have en større tendens til at opsamle spildte væsker samt støv og snavs. Dermed bliver gulvet utroligt grimt og uindbydende at se på.

Få dit smukke gulv tilbage med en gulvafslibning

Da disse skader kun sidder i gulvets overflade, skal der sjældent mere til end en gulvafslibning, før de atter bliver flotte og ensartede at se på – og lækre at betræde. En professionel gulvmand vil kunne vurdere, præcist hvad dit gulv har brug for, og udføre en gulvafslibning med langt større præcision, end du selv vil kunne. Du opnår det klart bedste resultat med en professionel gulvafslibning.