Gode råd til boligkøbere og boligejere om finansiering og renovering af ejendomme

Søger du gode råd og inspiration til, hvordan du bedst muligt kan finansiere køb af egen bolig, og hvilken type lån du skal vælge, så finder du masser af inspiration og råd på http://boligkapital.dk/. Det er selvfølgelig vigtigt, at du undersøger ejendomsmarkedet og sammenligner forskellige boliger og gør dig klart, hvilken type bolig der passer bedst til dine behov og din økonomi. Du skal kreditgodkendes for at kunne få et realkreditlån, og som regel kan du optage et realkreditlån, som er 60-80 procent af handelsprisen. Resten skal du finansiere med egen opsparing eller banklån. Du finder også gode råd til, hvordan du kan købe egen bolig, mens du er studerende på en erhvervsuddannelse. Kan du finde en bolig med en lav boligafgift, så kan det være en god investering, frem for at bo til leje.

Hvordan vælger du det rette realkreditlån?

Der findes mange typer af realkreditlån, og det er svært at sammenligne og gennemskue de forskellige typer af lån, fordi de gives med forskellige betingelser. Derudover skal du betale forskellige omkostninger og gebyrer, og det beløb du skal betale tilbage afhænger også af, hvor lang løbetiden er. Du kan eksempelvis vælge lån med 25 eller 30 års løbetid. Du kan også vælge, om renten skal være fast eller variabel, og i nogle tilfælde kan du vælge afdragsfrihed i en periode. Det giver dig f.eks. luft i økonomien til at afdrage på anden dyrere gæld end boliglånet. Hvis du f.eks. er ung og lige har købt din første lejlighed, så skal du etablere dig med møbler, og måske stifter du også familie, og så kan det være en fordel med afdragsfrihed på boliglånet, så der er flere penge til det andet.

Renovering og vedligeholdelse af egen bolig

Når du har egen bolig, har du ansvaret for at vedligeholde den, og går noget i stykker, skal du selv betale for det. Mange boligejere foretager løbende forbedringer og renoveringer af deres bolig, for det er en form for investering, der øger boligens værdi. Det kan f.eks. være et nyt køkken eller badeværelse, eller en ny udestue. Bankerne vil som regel gerne give tillægslån til boligejere, så længe du har en sund økonomi og har friværdi i din ejendom. På Boligkapital.dk finder du mange flere interessante og gode råd, som du kan tage med dig, når du skal ud at købe bolig, optage eller omlægge lån, eller hvis du ønsker at renovere eller lave en tilbygning i din bolig.