Gå på opdagelse i dit lokale apotek

31 July 2021 Astrid Pedersen

editorial

Måske forbinder du mest af alt apoteket med det sted hvor du henter din læge ordinerede medicin. Men faktisk kan du bruge dit apotek til meget andet og mere end blot som udleveringssted.

Find håndkøbsmedicin på apoteket

Hvis du leder efter mild smertestillende medicin, for eksempel hovedpinepiller så som Panodil og Ipren, kan du finde dem i håndkøb på dit lokale apotek. Det samme gør sig gældende for allergi hæmmende medicin, de såkaldte antihistaminer, som kan forebygge reaktioner i forbindelse med let høfeber eller nældefeber.

Håndkøbsmedicin omfatter også midler til forebyggelse af diarre og forstoppelse – tilstande som let kan ødelægge en hel ferie. Står du således for at skulle besøge fremmede himmelstrøg og de dertil hørende køkkener er det en god idé at lægge vejen forbi apoteket først. Her kan du også finde de bedste produkter til solbeskyttelse.

Når du køber creme og lotion i håndkøb på apoteket kan du være sikker på at de ikke indeholder allergene eller hormon forstyrrende stoffer. Og du er samtidig garanteret den mest kvalificerede rådgivning fra de dygtige personaler på apoteket.

Kosttilskud og vitaminer – køb dem på apoteket

Har du brug for et ekstra tilskud af vitaminer, mineraler eller øvrige kosttilskud bør du udelukkende købe disse produkter på apoteket. På den måde er du sikret rene produkter som er godkendt i Danmark.

En anden fordel ved at købe kosttilskud og natur lægemidler på apoteket er at farmaceuter og farmakologer kan rådgive dig omkring virkninger, bivirkninger og eventuelle kontra indikationer i fald du tager anden form for medicin.

Køb apotekervarer til daglig pleje og hygiejne på apoteket

Sidst, men ikke mindst, er det oplagt at finde diverse hygiejniske artikler på apoteket. På den måde er du sikker på at få de bedste varer, uanset om det gælder sårpleje, prævention eller personlig hygiejne.

Find dit lokale apotek på randersjernbane.apotekeren.dk