Forloren hare er den perfekte ret til efterårsgæster

17 September 2018 Emilie Jacobsen

editorial

Når du får gæster om sommeren, har du et stort udvalg af lækre, friske grøntsager, som du kan vælge imellem. Det er med til at gøre det nemt for dig at servere lækker og frisk gæstemad med grillet kød eller fisk til. Når det bliver efterår, bliver det straks sværere for dig. Der er langt færre grøntsager, der er i sæson, og du finder ikke lige grillen frem for at stå i regnen og blæsten og grille et par pølser. Du skal derfor være lidt mere kreativ, når du skal finde på lækker mad at servere for dine gæster. 

En af de retter, som du dog altid kan være sikker på, er et hit, er forloren hare. Det lækre fars dækket med bacon er et sikkert hit hos både børn og voksne. Det er derfor den helt rigtige form for mad at servere, når familien kommer forbi. 

Den forlorne hare passer rigtig godt til de rodfrugter, som efteråret byder på. Det er derfor en oplagt form for kød at vælge at servere for dine gæster. Derudover passer farsbrødet også rigtig godt til en lækker syltetøj af bær, du har samlet i løbet af sommeren. Det kan for eksempel være ribs. 

Har du ikke lige styr på, hvordan du skal lave forloren hare, kan du nemt finde en opskrift via nettet. Der findes mange forskellige måder at lave det på, men en god en finder du på dk-kogebogen.dk. De har mange opskrifter på traditionel dansk mad. Hvis du gerne vil lave en lækker brun sovs til, kan du derfor også nemt finde en opskrift på det hos dem. 

Det mest almindelige er, at du serverer forloren hare med ribsgele, kartofler, brun sovs og salat, men det er kun fantasien, der sætter grænsen, når det kommer til, hvad du kan servere til din forlorne hare.