Forebyg tandlidelser med hjælp fra tandlæge i Aarhus

20 June 2022 Astrid Pedersen

editorial

Har du ikke været til tandlæge i årevis? Så burde du faktisk se at komme af sted. Du bør nemlig besøge din tandlæge mindst en – og helst to – gange om året.

Hvorfor gå til tandlæge flere gange om året?

Måske tænker du at et til to tandlæge besøg om året lyder som overkill – især fordi dine tænder aldrig har fejlet noget som helst. Men her skal du tænke på at et årlige eller halv årlige tandlægebesøg har en stor betydning når det handler om forebyggelse af diverse lidelser i tænder og i tandkød.

Når du sætter dig i stolen hos din tandlæge og gaber godt op, giver du ham eller hende de bedste forudsætninger for at hjælpe dig med det forebyggende arbejde. Din tandlæge vil kunne spotte ansatser til eksempelvis karies – huller i tænderne – og parodontose, som du aldrig selv ville have opdaget.

tandlæge aarhus

En misfarvning på en tands emalje kan indikere en syreskade som – hvis den ikke behandles – hurtigt kan udvikle sig til et hul. Og ophobninger af bakterier i tandkødets lommer kan give anledning til en permanent betændelsestilstand, som kan udvikle sig til parodontose.

Hvad sker der ved et tandlægebesøg?

Ved dit første besøg hos din tandlæge vil du blive tilbudt en grundig undersøgelse af dine tænder og dit tandkød, eventuelt ledsaget af røntgen billeder. Denne undersøgelse vil hjælpe tandlægen til at identificere eventuelle forstadier til de to oven for nævnte lidelser, og samtidig give et overblik over din mund.

Du vil samtidig få udført en grundig rensning af tænderne og tandlommerne, således at opbygning af plak og ophobning af bakterier forebygges. Besøger du således din tandlæge mindst én gang om året, kan du holde de værste tandlidelser fra døren, og dermed skabe de bedste forudsætninger for at bevare dit blivende tandsæt flot og funktionelt hele livet igennem.

Bestil tid til tandlæge i Aarhus på clemenstand.dk.