Flot og jævnt trægulv med en gulvafhøvling i Nyborg

02 May 2019 Astrid Pedersen
image

editorial

Trægulve, som har taget skade af fugt, eller som har grimme spor efter lim fra en tidligere linoleums belægning, kan med stor sandsynlighed blive rigtig flotte igen. Denne type skader kræver dog – i modsætning til overfladiske skønhedspletter, som kan klares med en gulvafslibning – en grundig og effektiv gulvafhøvling. Og denne skal helst udføres af en faglært og erfaren håndværker.

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

Når et trægulv er blevet så slidt og beskadiget, at en gulvafhøvling er den eneste løsning, vil din gulvmand først og fremmest tage trægulvet nøje i øjesyn. Det er meget vigtigt at få fastslået, hvorvidt trægulvet overhovedet kan holde til en gulvafhøvling. Hvis gulvet har været afhøvlet et antal gange før, er der risiko for, at træværket vil blive for tyndt og skrøbeligt, hvis det udsættes for endnu en gulvafhøvling. En gulvafhøvling er nemlig ikke nogen lille operation – der er tvært imod tale om en temmelig invasiv procedure, som kræver et vist håndelag og gerne en god portion erfaring.

Af samme grund bør du ikke selv forsøge dig med at udføre en gulvafhøvling, men i stedet overlade opgaven til en professionel håndværker. Din gulvmand vil kunne håndtere det tunge maskineri således at risikoen for yderligere skader på dit trægulv minimeres. En dygtig fagmand vil aldrig høvle mere af gulvet end hvad der er allermest nødvendigt for at udbedre diverse skader og udligne eventuelle niveau forskelle.

Efterfølgende vil gulvet modtage en let gulvafslibning, som efterlader det fint og ensartet i overfladen – klart til at modtage den beskyttende efterbehandling. Her kan du for eksempel vælge imellem lak, sæbe, olie eller maling, alt efter hvilken type overflade, du ønsker.

Du slipper for besværet og risikoen ved selv af skulle foretage den vanskelige gulvafhøvling – og du får det bedste resultat med en professionel gulvmand. Find ham på gkservice.dk