Find din lokale tandlægeklinik i Hjørring

05 January 2022 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du ikke har været til tandlæge siden skoletiden hvor tandlæge besøg både var gratis og obligatoriske er det på høje tid at du griber knoglen og booker en konsultation. Du bør nemlig gå til tandlæge regelmæssigt hvis du ønsker at beholde dit smukke smil.

Hvad kan tandlægen hjælpe mig med?

Din tandlæges fornemste opgave er at hjælpe dig med at bevare dit tandsæt sundt og intakt livet igennem. Det betyder at tandlægen først og fremmest yder forebyggende behandling.

Når du en gang hvert halve eller hele år sætter dig til rette i tandlæge stolen og gaber op giver du din tandlæge en mulighed for at konstatere om der skulle gemme sig forstadier til lidelser i tænder eller tandkød på steder du ikke selv kan se med det blotte øje. Det kan for eksempel være i form af syre skader på tændernes emalje som, hvis de får lov at udvikle sig, kan give huller i tænderne.

image

Med fluor pensling kan disse syre skader elimineres. Og skulle der være opstået et hul i emaljen kan tandlægen lappe det med en plast fyldning.

Lad tandlægen hjælpe med at forebygge parodontose

Samtidig kigger tandlægen efter tegn på begyndende parodontose. Parodontose er en autoimmun lidelse som opstår når længere varende betændelse i tandkødet bliver til en permanent tilstand.

Når parodontose får lov at udvikle sig medfører det tilbagetrækning af tandkødet således at tandhalsene blottes. Og dette kan afstedkomme permanente skader på gummerne og i kæbe knoglen.

Med den rette behandling kan parodontose bremses i sin udvikling. Det kræver dog at du regelmæssigt aflægger din tandlæge en visit så han eller hun kan få mulighed for at tjekke forandringerne i dit tandkød.

Gå trygt til tandlæge i Hjørring

Din lokale tandlæge i Hjørring hedder Tandlægerne Brinck Seidelins Gade. Kliniklokale ind og bestil tid på http://www.tandbrinck.dk/.