Find den bedste tandlæge i Århus

05 January 2022 Astrid Pedersen

editorial

Alle unge – og også en god del af de lidt ældre – danskere har modtaget gratis tandlæge hjælp i løbet af deres yngre år. Hen over midten af det forrige århundrede blev skoletandplejen obligatorisk og gratis for børn i den skolesøgende alder.

Helt fra børnehaven blev de såkaldte Nul Huller generationer opdraget med fornuftig tandhygiejne i form af daglig tandbørstning og ugentlige fluor skylninger. Målet var, og er stadig, at plante gode og hensigtsmæssige vaner i børn og unge, således at de får bedre muligheder for at bevare deres tænder sunde og intakte hele livet igennem.

Hvor det for blot omkring 100 år siden var almindeligt at give konfirmanden et gebis i gave ser man nu flere og flere danskere som har de fleste af deres egne tænder i behold når de når pensions alderen. Og der er færre som får alvorlige tandsygdomme, netop som følge af de gode vaner med daglig tandbørstning og et til to årlige tandlæge besøg.

image

Gå til tandlæge – det betaler sig

Desværre er der mange som dropper tandlægen når besøgene ikke længere er gratis. Dette er rigtig ærgerligt – især for det netop er de regelmæssige tandlæge besøg som spiller den afgørende rolle når det handler om forebyggelse af lidelser i tænder og tandkød.

Ved det årlige eller halv årlige kontrol besøg får tandlægen mulighed for at tjekke om der skulle gemme sig ansatser til eksempelvis karies eller parodontose – for eksempel under dit tandkøds rand eller mellem dine tænder. Og så kan forebyggende tiltag blive sat i værk, hvorved du kan slippe for at miste en eller flere tænder.

Find din tandlæge i århus

Er du bosiddende i den østlige del af Jylland, nærmere betegnet Århus eller omegn, kan du med fordel benytte Tandlægerne på Stjernepladsen som din faste tandlæge. Bestil tid online via hjemmesiden stjerneklinik.dk