Få en god pris på en ny træterrasse

26 February 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Stort set alle husejere, sommerhus og kolonihaveejere ønsker at have en terrasse eller 2. Hvis de ikke allerede har en træterrasse, er det noget af det første de planlægger at få bygget. Som ny ejer kan det imidlertidig godt betale sig at vente en sæson eller 2, indtil du kender huset bedre. Nogle gange viser det sig, at det bedste sted ikke nødvendigvis er det mest oplagte. Måske er der vind og blæst lige der, hvor du i første omgang syntes terrassen skulle ligge.

Få flere tilbud

Det er en god ide at lave sin forarbejde godt, inden man acceptere en terrasse pris fra en tømrer. Det vil spare dig for meget frustration, tid og penge. Start med at få indhentet mindst 3 tilbud fra tømrer. Husk at der er andre forhold der er vigtige end prisen alene. Det kan også være materiale valg, råd og vejledning eller erfaring. Tjek også hvad andre tidligere kunder siger om deres erfaring. Hvis der er flere der siger det samme, er der stor sandsynlighed for, at det også gør sig gældende i dit tilfælde. Måde positivt eller negativt. 

Husk vedligeholdelse

Når du skal vælge træsort, er det en god ide at tænke i vedligeholdelse på samme tid. Her vil din tømrer kunne hjælpe dig. Skal der f.eks. tages forbehold for, at det er i et område med meget fugt eller saltvand. Er du god til at vedligeholde eller ved du, at det plejer ikke at være din stærke side. Disse forhold er vigtige når du skal vælge træsort. Vedligeholdelse er vigtigt hvis du ønsker at din træterrasse skal holde i mange år. Gå den igennem en gang om året og tjek om der er rådne planker og udskift dem. Det samme med søm og skruer. Husk at rense plankerne for alger og give dem træbeskyttelse.