Få den rette BMS rådgivning til dit byggeprojekt

28 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Står du som bygherre eller entreprenør for at skulle opføre et moderne bygger – enten til private boliger eller i erhvervs øjemed – og vil du gerne i videst muligt omfang optimere bygningens forbrug? Kunne du godt tænke dig at funktioner i bygningen så som adgangs systemer, tyveri eller brand alarmer, opvarmning, ventilation og vand forbrug kunne styres og overvåges fra centralt hold? Og vil det gøre dig tryg at vide, at der er 100% styr på det centrale system, som muliggør kontrol og monitorering? Så bør du se dig godt for når du skal vælge BMS system.

Hvad er BMS?

BMS står for Building Management System, og er en smart teknologi, som gør det muligt at styre visse tilstande i en bygning. Blandt de vigtige elementer i BMS er CTS (Central Tilstandskontrol og Styring) og IBI (Intelligente Bygnings Installationer, som er et alternativ til de traditionelle elektriske installationer med almindelige afbrydere og stikkontakter).

Et BMS system får sine input fra alle sensorer i bygningen, og kan således også omfatte eksempelvis sikrings anlæg. Med BMS kan du nemt overvåge en bygnings energi forbrug, temperaturerne i de enkelte rum, ventilationens funktion med mere via en skærm. Du har også mulighed for at anvende dit BMS system som et samlet betjenings system for alle installationer i den pågældende bygning.

Hvilket BMS skal jeg vælge?

Når du står for at skulle vælge et computer styret BMS, er det vigtigt, at du vælger et system som passer til bygningens behov. Derfor bør du opsøge kompetent sparring i form af en rådgiver, som har specialiseret sig inden for BMS, CTS og IBI. Blandt disse finder du CTS gruppen ved Jan Sørensen. CTS gruppen har mange års erfaring ud i BMS rådgivning af kunder, som ønsker hjælp til at vælge det perfekte system.

Du kan læse mere om CTS gruppen på ctsgruppen.dk