Få den bedste afvænning på et misbrugscenter

05 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Har du gerådet dig ud i et ukontrollabelt overforbrug af eksempelvis hash, piller eller alkohol? Så bør du overveje at søge professionel hjælp til afvænning og misbrugsbehandling – for eksempel på et professionelt misbrugscenter.

Hvordan foregår behandling på et misbrugscenter?

Når du lader dig indlægge til behandling på et misbrugscenter vil forløbet som regel indledes med en procedure som kaldes afrusning eller afgiftning – i hvert fald hvis du døjer med et substans misbrug som for eksempel alkoholisme eller pillenarkomani. Denne procedure har til formål at udrense alle de giftige og afhængigheds skabende stoffer fra dit system.

Processen er forbundet med en del ubehag i form af voldsomme abstinenser. Almindelige tømmermænd er for intet at regne imod alvorlige alkohol abstinenser. Og som opioid misbruger kan du regne med at skulle igennem samme tur som en heroin narkoman der kvitter stoffet cold turkey.

Misbrugscenter

Afrusning eller afgiftning forløber over flere dage. Dine abstinenser kan sagtens vare i op til en uge. Derfor er det vigtigt at denne procedure foregår i trygge omgivelser, og under overvågning af sundhedsprofessionelle.

Når du afgifter på et misbrugscenter kan du få smertelindring i form af mild medicin, varme bade og urtete. Og der er mulighed for indgift af salt og væske via drop så du ikke dehydrerer i forbindelse med opkastninger eller svedeture.

Efter endt afgiftning eller afrusning vil du gennemgå et behandlings forløb af en varighed på cirka fem uger. Her vil du deltage i gruppeterapi sessioner og samtidig modtage individuel terapi, med det formål at bevidstgøre dig omkring dit problem. Og efter endt ophold vil du gennem opfølgende møder kunne forebygge tilbagefald.

Hvor kan jeg lade mig indlægge til professionel misbrugsbehandling?

Hos Stien Behandlingscenter – et af de mest velrenommerede misbrugscentre i Danmark – kan du få tilbud om misbrugsbehandling. Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk.