Få dannet jer et godt overblik med en firmakalender

26 February 2021 Anders Lundtang Hansen

– Hvem er det lige, der har rengøringstjansen i denne uge?

– Hvilken medarbejder er ude på en given opgave i dag?

– Har den bemeldte medarbejder husket at skrive sig på indkøbsopgaven?

Man kender det fra hjemmet, at man ikke alene er nødt til at have sin egen kalender til at holde styr på fritidsaftaler og eventuelle hjemmeopgaver for firmaet, men man skal også bruge den til at koordinere med de andre i familien, så man ikke overlapper med aftaler eller går skævt af hinanden.

Og er man mange mennesker under samme tag, så har man som regel også en familiekalender, hvor man skriver aftaler ind og viser, hvad man skal lave i den pågældende periode.

Specielt for unge mennesker kan det være med til at give noget struktur i hverdagen, men som en hel familie får man også dannet et godt overblik på denne måde.

Det samme skal man bruge i et firma.

Med en firmakalender misser man ikke aftaler med videre

En firmakalender kan være en klassisk en, man hænger op, hvor man så skriver opgaver og aftaler på, og man kan så rette den til, hvis der sker ændringer.

Dette kan også være en tavle, hvor man kan viske opgaver ud og indsætte nye ved at skrive dem op eller sætte magneter på.

Så kan man også have et internt, elektronisk system hvor man koordinerer opgaver, kommunikerer med hinanden og løbende får opdateringer om, hvis der er sket ændringer, eller man får en påmindelse om, hvad man skal nå.

Her er der eventuelt også mulighed for at se, hvad de andre medarbejdere har af opgaver at tage sig til.

Man kan kombinere disse former for firmakalendre, hvis man har brug for at have mange, eller man skal sætte mange op, så de kan ses flere steder i firmaet, men man skal bare huske på, at man også skal opdatere dem samtidigt.