Er din VW Up klar til syn?

15 February 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu er tyskerne som bekendt kendte for deres effektivitet, grundighed og nidkærhed med detaljerne, og det gælder også, når de laver deres biler, hvilket blandt andet også gælder deres VW-mærke.

Når sådan en Volkswagen kører ned ad rampen fra fabrikken, så kan du næsten med stolthed køre den til syn med det samme og se de imponerede ansigter i synshallen over den flotte bil, de får præsenteret.

Men de vil nok også undre sig, for en bil skal jo til syn for at blive tjekket op på, at den stadig er godkendt og lovlig endnu at køre med på vejene.

Hvis tyskerne selv fik lov til at passe på deres VW, så kunne du næsten være sikker på, at den ved hvert syn ville blive godkendt uden de mindste anmærkninger.

Dog er det jo som bekendt dit ansvar, når du har købt en VW fra ny, eller måske mere specifikt en vw up brugt, at sørge for, at den er klar til at gå gennem syn ved næste kontrol.

Det gælder, som beskrevet, både, når bilen er ny eller købt brugt.

At din VW Up bliver godkendt i synshallen, er myndighedernes garanti for, at denne bil kan blive betjent sikret på landevejene og motorvejene i Danmark, uden der umiddelbart er problemer med bilen – indtil næste gang den skal til syn.

Var du for eksempel klar over, at de fleste uheld og ulykker på de danske veje, der involverer køretøjer, er forårsaget af menneskelige fejl og ikke mekanikken i bilen?

Det er ganske enkelt uopmærksomhed, fuldskab eller lignende fra bilens chauffører, der resulterer i ulykker og ikke, at bilen pludselig går i stykker.

Derfor er det en stor sikkerhed at få ens bil jævnligt til syn, så man ved fra både ejerens, synshallens og myndighedernes side, at man trygt kan lade denne bil fortsætte på vejene.