Er det noget med bankaktier i danske banker?

27 May 2021 Anders Lundtang Hansen
image

Bankaktier kan selvfølgelige være gammeldags, fysiske aktier, som man har låst væk i en bankboks, men det kan jo også være sådan noget med, at du har købt aktier i en bank, som kan være dansk eller udenlandsk.

Det lyder da som en meget sikker investering, da banker vel er noget af mest sikre, man kan forestille sig, men så er det måske også “kedelige aktier”, hvis de ikke vokser så meget.

Men det er måske også en meget dansk tankegang, for man skal ikke forbi mange landegrænser væk fra Danmark, før man finder folkefærd, der ikke har tiltro til bankerne og deres systemer, så de ikke lægger deres penge hos dem.

De får desuden også udbetalt deres løn med videre som kontanter, da folkene her føler det mere sikkert at have dem fysisk derhjemme end i en bank.

For banker krakker jo; og hvis du tror, det ikke sker herhjemme i samme omfang, så tager du fejl.

Hvor sikker en investering er bankaktier?

Vi skal ikke mange år tilbage, før der var mange skandaler om den danske bankverden, hvor nogle hjælp med til skattesvindel; og den seneste finanskrise fik mange banker til at bukke under.

Selv en af landets største banker var ved at dreje nøglen om.

Dette siger vi ikke for at forsøge at lokke dig væk fra bankaktier, men det er bare en påmindelse om, at der ikke findes mange garantier i livet, for så havde mange mennesker nok investeret i bankaktier, og så ville de nok ikke være så meget værd – og så videre.

Det er heller ikke en nem verden at begive sig ind i med at investere i bankaktier, så det bør man både læse op på og måske få hjælp til det, hvis man gerne vil gøre det seriøst.

Er den verden noget for dig?