Er det en todelt dør, vi har med at gøre her?

10 May 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man forestiller sig en todelt dør, så giver det jo mest mening, at det er det, som man vil betragte som en dobbeltdør.

Sådan en kan finde på mange måder, hvor det kan være den klassiske, der holder helt tæt i kanterne, til en der har ruder i sig, men det kan jo også være sådan en, som man kender dem fra saloons i amerikanske westerns.

En moderne udgave af sådan en kan man finde i nogle butikker, der enten åbner op eller skyder til hver sin side – en såkaldt skydedør.

Men det kan også være sådan en, som man finder i tegnefilm, hvor døren lige pludselig kan del sig på midten horisontalt.

Dette er jo selvfølgelig kun ment som spøg, men det er klart, at man kan lave sådan en selv, men hvorfor man skulle gøre det, er så en helt anden sag.

dør

Du kan finde mere klassiske døre på: https://klarwindows.co.uk/external-doors/french-doors

En dør, der deles på midten, kan være meget praktisk

Men de mere klassiske dobbeltdøre kan være praktiske, hvis man for eksempel er mange, der skal igennem den samme passage, hvor der ellers kun er en person, der kan komme denne vej, hvis der var en almindelig dør.

Hvis folk kan finde ud af at holde sig til højre, som man bør i en bil herhjemme, så kan man passere igennem den døråbning flere personer ad gangen uden at være bekymret.

Desuden bliver det også nemmere at større ting igennem denne døråbning, fordi der er mere plads at gøre brug af, så man ikke skal hen at vende ting på siden, for at få dem igennem.

Hvis der så også er ruder i, så er det jo til at se, hvad der kommer på den anden side; hvis ruderne er materede, så kan man trods alt se konturer af bevægelser på den anden side.