Drømmer du om et smukt højbed?

18 November 2020 Anne-Mette Hansen

editorial

Et højbed kan bruges til mange ting. Det kan være til smukke blomster rundt i haven. Men det kan også være helt perfekt til dig, der gerne vil anlægge en skøn køkkenhave. Hvis ikke du vil ud og investere i et dyrt drivhus, så er højbedet nemlig en ideel løsning. 

Men hvor finder du gode højbede til fornuftige priser? Hvad skal du tænke over, inden du køber højbedet? Hvor i haven skal det placeres? Læs med her og få svar på dine spørgsmål.

Hvad skal du tænke over, når du køber højbed?

Du skal ikke blot vælge det første og det bedste højbed, du ser. Overvej gerne:

– Hvor stort skal det være?

– Hvor højt skal det være?

– Skal du bare have ét eller måske flere højbede?

– Hvad skal der være plads til i højbedet?

– Skal det have høje sider? F.eks. hvis du har problemer med snegle i haven.

Placering af dit højbed i haven eller på terrassen 

Hvor skal højbedet stå henne? Det skal være et sted, hvor du har god plads. Hvor det er muligt at komme omkring højbedet, når du f.eks. skal vande planter eller blomster deri. Derudover skal det også stå godt placeret i forhold til solen.

En urtehave i højbed kræver en masse sol for at vokse. Derfor bør du gerne placere højbedet sydvendt, så det får masser af sol i løbet af dagen. Har du nogle lidt mere sarte blomster i højbedet, kan du godt placere det, så det ikke får sol hele dagen. For meget sol kan nemlig også udtørre blomsterne. 

Find fantastiske højbede online

Der findes mange byggemarkeder og plantebutikker, der forhandler smarte højbede. Men ofte er de ret dyre. Det kan derfor være en god idé at vende næsen online. Her finder du nemlig mange forhandlere, der tilbyder højbede til super gode priser.

Gå på opdagelse – du finder helt sikkert et højbed, der matcher dine behov!