Det vidste du måske ikke om en regnmåler

14 October 2021 Emilie Jacobsen

editorial

Måske ved du slet ikke, hvad en regnmåler er. Måske har du overvejet at få en i haven, men er i tvivl om, hvad du egentlig skal bruge den til. Den ser jo meget sjov ud, men kan den andet end det? Det kan den i allerhøjeste grad. Her kommer vi ind på, hvad en regnmåler er, og hvad du kan bruge den til. Vi er blevet inspireret af webshoppen gladegaver.dk, hvor du kan finde et stort udvalg af dem. Se mere på https://gladegaver.dk/regnmaaler 

Først og fremmest kommer her en forklaring til dig, der ikke ved, hvad en regnmåler er: Det er et stativ med et måleglas, der opsamler regnen. Når du ser i glasset, kan du altså se, hvor meget det har regnet – siden du sidst tømte glasset. 

Hvorfor har jeg brug for at vide det? tænker du måske nu. Når du har en have, er du nødt til at holde øje med, hvor meget det regner. Hvis dine planter ikke får nok vand, kan de jo ende med at tørre ud. Det er rigtig ærgerligt for dig, hvis du har nogle planter, som du er glad for. 

Sørg for at sætte regnmåleren rigtigt op 

Når du har anskaffet en regnmåler, er det vigtigt, at du sørger for at sætte den rigtigt op. Når du får gjort det, får du nemlig den mest korrekt måling. Regnmåleren skal stå 80-100 cm over jorden. Den må ikke stå i læ af et hus, hæk, hegn eller træ. Der bør derfor være mindst to meter til beplantning og bygninger. 

Du kan vælge at måle regnmængden en gang om dagen eller en gang om ugen. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvor meget det regner, og hvor vandkrævende dine planter er. Hvis de ikke er så vandkrævende, kan du sagtens nøjes med en måling om ugen.