Det rigtige valg til opvarmning af huset

12 December 2021 Lykke Holzmann Søby
image

editorial

En luft-til-vand varmepumpe overfører varme fra udeluften til vand, som varmer dine radiatorer eller din gulvvarme. Den kan også opvarme vand lagret i en varmtvandsbeholder til dine varme vandhaner, brusere og bade.

Varme fra luften optages i en væske. Denne væske passerer så gennem en varmeveksler ind i varmepumpen, som hæver temperaturen og derefter overfører denne varme til vand.

image

Er en luft-til-vand varmepumpe det rigtige for dig?

Luft-til-vand varmepumper er velegnede til mange typer boliger og er den mest almindelige type boligvarmepumpe med titusindvis af installationer over hele Europa. Der er dog et par ting, du bør overveje, inden du beslutter dig for, om en varmepumpe er det rigtige for dig.

Hvad koster en luft-til-vand varmepumpe?

Prisen på en luft-til-vand varmepumpe varierer afhængigt af mærke, model og størrelse på varmepumpen, boligens størrelse, om det er en nybygning eller en ældre ejendom, samt om du skal ændre måden du fordele varmen omkring din ejendom. Det anbefales, at du taler med mindst tre installatører for at give dig et tilbud på dit varmepumpesystem for at give dig den bedste idé om de sandsynlige omkostninger for dit hjem.

Vil en varmepumpe spare mig penge på min energiregning?

Driftsomkostningerne afhænger af, hvordan din varmepumpe er designet, og hvordan den betjenes. Besparelser på din energiregning vil også blive påvirket af det system, du udskifter fra.

Er en luft til vand varmepumpe bedre for klimaet?

Der er ingen tvivl om at de nyeste teknologier inden for vand til varmepumper, er meget bedre for miljøet end for eksempel gas og olie og det er bestemt og værd at have med i dine overvejelser, når du vil skifte fra en type energi til en anden. De første udgifter ganske ofte være dyrere, men det betaler sig meget hurtigt hjem igen, og man kan ikke sætte en pris på vores klima og fremtid. Derfor er det i næsten alle henseender udgiften værd.

Få et panasonic varmepumpe tilbud og gør dig selv og moderjord en tjeneste.