Brug farver i boligen – det gør dig glad!

10 July 2021 Camilla Skøtt

Den skandinaviske indretning er præget af et meget afdæmpet farvevalg. Faktisk er hvide vægge og lofter den gennemgående tendens, og det kan hurtigt blive lidt (for) stilrent og minimalistisk.

Har du også hvide vægge derhjemme? Måske skal du give dig selv et ordentligt skud farve og fyre op for kulørerne? Vi har talt med https://nordicpainthouse.dk/  for at høre, om det er almindeligt med de hvide vægge, eller om farverne er ved at komme lidt frem.

Svaret er både og.

Der har helt klart været en tendens de seneste år, der peger på lidt flere farver i boligen. Men når det er sagt, så er der stadig mange, som er bange for at kaste sig ud i det.

Start med enkelt væg

Hvis du synes, det er lidt voldsomt at male det hele, så kan du starte med en enkelt væg. Måske i soveværelset hvor du ikke skal kigge på den hele dagen. Så kan du stille og roligt vænne dig til farverne, og efterhånden begynde at inddrage dem i andre rum også.

Har du ikke mod på at kaste dig ud i farvevalget på egen hånd, så henvend dig hos din lokale maler, og spørg om råd. Måske kan du endda få et tilbud, så du slipper for selv at klare arbejdet? Og hvis du gerne vil male selv, og ikke er interesseret i at tale med en professionel, fordi du ikke bryder dig om at hente hjælp hos en, du ikke vil hyre – ja, så kan du spørge i din lokale farvehandler i stedet.

Når du finder en farve, du godt kan lide, så få lavet tre farveprøver. En af den originale farve og en der er en tak lysere samt en der er en tak mørkere. Mal et lille felt på den aktuelle væg med hver farve og find ud af, hvilken du bedst kan lide. Farver kan nemlig ændre sig meget, når de først kommer op på væggen.