Boller i karry som min mor lavede det
Når min gamle mor laver boller i karry, så smager det himmelsk. Og der er ingen hurlumhej med moderne tiltag – det er den helt klassiske boller i karry med kødboller, karrysovs og ris. Hun har delt en af sine opskrifter her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/24930/gammeldages-boller-i-karry – men den jeg bedst kan lide, er nu denne her:
Ingredienser til kødboller:
– 500 g hakket kalve- og svinekød. Køb gerne en god, økologisk kvalitet.
– 2 tsk. groft salt
– 1 knsp. friskkværnet peber
– 1 dl hvedemel
– 2 spsk hakket løg
– 2 dl letmælk
– 1 æg
Kødbollerne laver du ved at røre alle ingredienserne sammen. Farsen skal stå en halv times tid, og så er den klar til at blive formet til store kødboller. Form bollerne med en spiseske, læg dem i letsaltet, kogende vand og kog dem i 15-20 minutter – når de selv kommer op til overfladen, er de færdige.
Husk at gemme kogevandet til karrysovsen.
Ingredienser til karrysovs:
– 2 spsk hvedemel
– 5dl kogevand fra kødbollerne
– 4 tsk mild karry
– 1 stk. hakket løg
– 1 dl fløde 18%
– 20 g smør
– 2 knsp. groft salt
Karrysovsen laver du ved først at smelte smørret på en pande. Tilsæt løget og steg dem klare, hvorefter du tilsætter karry – svits det lidt sammen med løgene, så smagen kommer godt frem. Drys melet på panden, og lad det suge ind, mens du rører rundt, så det ikke brænder på. Tilsæt kogevandet lidt efter lidt, mens du pisker godt – når sovsen har den ønskede konsistens tilsætter du en smule fløde, og herefter koger du sovsen op, og lader den småkoge i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Når sovsen er færdig, vender du kødbollerne i, så de igen bliver varme. Og når du er klar, serveres det hele med varme jasminris.
Lav din egen karryblanding
Hvis du vil vide med 100% sikkerhed, hvad der er i din ret, kan du overveje, om du selv skal lave din karryblanding næste gang. Det er sjovt og nemt, og når du har eksperimenteret lidt, kan du lave lige præcis den blanding, du bedst kan lide.