Bevar dine tænder med hjælp fra din tandlæge

05 January 2022 Astrid Pedersen

editorial

Det er vigtigt at passe godt på sine tænder. Efter mælketænderne er skiftet ud med det blivende tandsæt får vi nemlig ikke flere af slagsen.

Det betyder at du, hvis du mister en tand, enten skal leve med et hul i perleraden eller have den erstattet af et dyrt implantat. Og derfor kan det godt betale sig med de forebyggende besøg hos tandlægen

Hvad hvis jeg ikke har råd til at gå til tandlæge?

Der hersker en fordom om at det er dyrt at gå til tandlæge. Derfor afholder mange danskere sig fra at opsøge tandlægen til et årligt eller halv årligt tandeftersyn med tilhørende rens.

Dette er dog en misforståelse. Netop denne type behandling hører nemlig ikke til blandt de dyreste. Kontrol af tænder og tandkød samt tandrensning er af Tandlægeforeningen meget lavt prissat.

image

Der ud over dækker den offentlige sygesikring en del af omkostningen hvilket bringer din egen betaling ned på få hundrede kroner. Du bør prioritere disse tandlæge besøg da du dermed kan forebygge alvorlige tandlidelser som hurtigt kan koste mange tusind kroner at behandle.

Det betyder at du både sparer dig selv for store udgifter og svære smerter ved at sætte dig i tandlægestolen og gabe op en til to gange om året. Og så øger du samtidig dine chancer for at bevare dit blivende tandsæt sundt og intakt hele livet igennem.

Har du ikke råd til at betale hele din tandlæge regning på én gang vil din tandlæge med stor sandsynlighed kunne tilbyde dig en rentefri afdragsordning. Dermed kan du så at sige bide tandlæge regningen over. Og så slipper du for at skulle punge hele beløbet ud ad én omgang.

Gå til tandlæge i Aarhus

Leder du efter en dygtig tandlæge i Aarhus kan du finde hvad du søger hos Tandlægerne på Stjernepladsen – læs mere på http://stjerneklinik.dk/