Volvo: Innovation og sikkerhed gennem tideerne

05 July 2024 Linnea Jensen

editorial

Volvo – et brand så dybt forankret i forestillingen om sikkerhed, at det næsten er synonymt med ordet. Fra de tidligste begyndelser i Göteborg, Sverige, i 1927, har Volvo konsekvent skabt køretøjer, som prioriterer sine passagerers velvære. Men Volvo er mere end sikre biler; det er en pioner inden for teknologisk udvikling og miljøansvarlighed i bilindustrien. Med en historie rig på innovation og med en nutidig forpligtelse til at gøre bilkørsel så komfortabel og miljøvenlig som muligt, fortsætter Volvo med at sætte en høj standard for bilproducenter over hele kloden.

Volvo pladesmed blev grundlagt af Assar Gabrielsson og Gustaf Larson med det mål at bygge biler, som kunne holde til de hårde, svenske vejrforhold. Volvo’s første bil, Jakob OV4, rullede ud fra samlebåndet i 1927, og var symbolet på starten på en ny æra i den svenske bilindustri. Igennem årene fortsatte virksomheden med at vokse og udvide deres modeludvalg, samtidig med at sikkerheden til enhver tid blev højt prioriteret.

Volvo og miljøansvar

I troen på at høj kvalitet ikke behøver at gå på kompromis med jordens velfærd, har Volvo ledt vejen inden for bæredygtig produktion og transportløsninger. Med lanceringen af deres grønne program, ‘Drive-E’, har Volvo formået at kombinere miljøansvar med køreglæde. Programmet omfatter at udvikle mere effektive motorer, som udleder mindre CO2, samt at fremme brugen af bæredygtige materialer inden for deres køretøjers design og produktion.

Elektrifikation er en anden afgørende del af Volvo’s forpligtelse til at beskytte miljøet. Virksomheden har sat et ambitiøst mål om, at 50% af deres biludsalg skal være elbiler i 2025, og de har planer om at blive fuldstændig CO2-neutrale i 2040. Denne vision fordrer ikke bare forbrugernes stigende efterspørgsel efter grønne valg, men det ansporer også hele bilindustrien til at følge trop og investere i bæredygtighed.

Volvo

Sikkerhed og teknologi i fremtiden

Volvo’s ærefrygt for sikkerhed  til det næste niveau med integrationen af det sidste nye inden for teknologi. Autonome køretøjer, eller selvstyrende biler, repræsenterer fremtidens kørsel, og Volvo er fast besluttet på at være i førersædet. De har gennemført omfattende tests af autonome bilteknologier og samarbejder med industrier og regeringer rundt omkring i verden for at skabe de rette rammer for denne nye æra.

Et andet fokusområde har været at udvikle connectivity-løsninger, som forbedrer sikkerheden og køreoplevelsen. Volvo’s Sensus infotainment-system giver chauffører nem adgang til navigationsværktøjer, medieindhold og bilindstillinger – alt sammen betjent via touchskærm eller stemmegenkendelse. Ved konstant innovation indenfor disse områder beviser Volvo, at der ikke behov for at vælge mellem banebrydende teknologi og grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger.

Som afslutning finder forbrugere, der beundrer Volvo’s forpligtelse til sikkerhed, teknologi og miljøansvarlighed, at Bjarne Nielsen A/S repræsenterer disse værdier igennem en servicestærk forhandleroplevelse. Husk at besøge https://www.bh-f.dk/ for at opleve professionel service og ekspertise i et miljø, hvor premium køretøjer og høj kvalitet altid er i centrum, mens man udforsker alt, hvad Volvo har at tilbyde.